Tuesday, May 24, 2011

fakta baru tahu..
fakta yang menakutkan..
betul ke??
nape tak kuar paper???
patut ye kalau betul kena war-warkan kat orang lain...
kalau tak betul camne??
mana la tahu pesaing secret recepi nak jatuhkan imej diorang...
malas nak jugde negatif dulu..
try nak positif..
but still was-was...
terkesima..

tapi kalu betul..
nape tak dari awal-awal lagi disahkan tak halal...
kengkadang ragu plak dengan sistem halal kat malaysia ni..
nak kuarkan produk halal antarabangsa cmna lagu ni..
produk halal kat malaysia sendiri pon 'tak berapa nak halal' lagi...

yang makan kat sana ramai gak melayu kut..
yang keja kat sana pon ramai gak melayu kut...
so harap-harap ye ada lah pengesahan daripada pihak berkuasa...
haku tengok minit mesyuarat tu dari 12hb aritu..
mak aih da lama tu..
haku tahu pon dari email kawan..
kalau betul haram...sila habaq kat berita..
jangan la aniaya orang lain...
isk~
 haku baru ja makan 2,3 ari lepas..

sila baca di sini
yang tak mo klik..
sila baca di bawah..
PENEMUAN DNA BABI DALAM BAHAN RAMUAN SYARIKAT PURATOS MALAYSIA SDN BHD

Mesyuarat Panel Pengesahan Halal Malaysia Bil.14/2011 yang diadakan pada 12 Mei 2011 telah memutuskan permohonan Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd ( JAKIM-20100609-123757 ) adalah tidak berjaya berikutan penemuan Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi dalam bahan ramuan ( Whole Egg Powder dan Whole Milk Powder ) yang digunakan syarikat tersebut. Sehubungan itu, semua pemegang atau pemohon baru Sijil Pengesahan Halal Malaysia yang menggunakan produk keluaran Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd dikehendaki untuk melakukan perkara-perkara seperti ketetapan berikut :
  1. menukar produk tersebut kepada produk lain yang memiliki sijil halal yang diiktiraf;
  1. mengemukakan resit pembelian produk baru daripada pembekal yang memiliki sijil halal yang diiktiraf ( jika berkaitan );
  1. melakukan proses samak; dan
      4.    mengemukakan bukti surat akuan samak daripada pihak Jabatan Agama Islam Negeri.

SENARAI PRODUK 
Bil Produk
Syarikat
1.  CARAMEL CREAM CHEESE
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
2.  FROZEN CHICKEN RENDANG DRUMSTICK
BRAND: SECRET RECIPE / GREEN MASTER
-GREEN MASTER GLOBAL FINE FOOD SDN BHD 
15/04/2013  GREEN MASTER GLOBAL FINE FOOD SDN BHD
3.  HIGH FIBRE CREAM CHEESE
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
4.  ICED BLENDED WHITE CARAMEL MOCHA
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
5.  ICED WHITE CARAMEL MOCHA
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
6.  SECRET RECIPE THOUSAND ISLAND DRESSING
BRAND: SECRET RECIPE
-UNILEVER FOODS (MALAYSIA) SDN. BHD. 
14/11/2011  UNILEVER FOODS (MALAYSIA) SDN. BHD.
7.  SUGAR FREE MOIST CHOCOLATE
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
8.  TALENTO BROWNIES CONCENTRATE SECRET RECIPE
BRAND: PURATOS
-PURATOS MALAYSIA SDN. BHD. 
30/11/2011  PURATOS MALAYSIA SDN. BHD.
9.  TALENTO CAKE CONCENTRATE SECRET RECIPE
BRAND: PURATOS
-PURATOS MALAYSIA SDN. BHD. 
30/11/2011  PURATOS MALAYSIA SDN. BHD.
10.  TEMPURA FISH BITE/TEMPURA COCKTAIL BITES/TEMPURA FISH/TEMPURA FISH COCKTAIL/TEMPURA FISH FILLETS/TEMPURA FISH NUGGETS/TEMPURA HAKE FILLET/TEMPURA DE MERLU DU CAP/TEMPURA DE CABILLAUD/TEMPURA NUGGETS
BRAND: PACIFIC WEST, MARISCA GMBH, NO BRAND, SUBI, FAIR PRICE, PACIFIC WEST (SECRET RECIPE), PACIFIC WEST (UK)
-GOLDEN FRESH SDN BHD 
15/03/2012  GOLDEN FRESH SDN BHD
11.  TRANS FAT-FREE BLUEBERRY CREAM CAKE
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
12.  TRANS FAT-FREE PEACH CREAM CAKE
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
13.  WHITE CARAMEL MOCHA
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD

hunybie

2 Comments:

  1. Edura Hanum said...
    lepas nie no more secret recipe lah
    padahal tue ar kek yang paling sedap.aduhhh sedap2 rupanya dia letak ba alif ba ya
    hunybie said...
    adoyai...
    tu la pasal...da makan perpuluh kali da ki situ...bru arini tahu...
    tension sbb febret 2...
    ish..

Post a Comment