Monday, May 23, 2011

 on last Friday
got a date with Captain Jack Sparrow..
super nerves...
iye la..
mmg peminat setia film series ni kut...
mmg wajib tengok kalau kuar kat cinema..
so expectation tu over la..
mengharap film latest ni lagi gempak, kelakar & byk action daripada series yg sblm ye..

finally..
muvie yg ditunggu-tunggu da kuar..
mmg tahu ceta ni nak kuar kat wayang..
tapi xingat tarikh bila...
so masa kuar makan ari jumaat tu..
member mintak temankan beli tiket..
temankan aja ek..
tetiba tengok ceta ni da kuar ketidaksedaran telah menyebabkan haku terjerit..
"hah...ceta Captain Jack Sparrow da kuar la..."
jakun kan...
apa lagi terbeli la tiket..
hahaha...

The Curse of the Black Pearl (2003)


Da best Pirates of the Caribbean ever..

muvie yg mengakibatkan kesukaan terlampau kepada Captain Jack Sparrow...
haku tengok sampai berpuluh-puluh kali...
tapi tak jemu
seyes klakar...
Orlando Bloom pon shot bangat..
tapi xboleh blah korset Elizabeth..
mak aih..ketat giler...

Dead Man's Chest (2006)



series kedua ni pon not bad...
hehe..kalau da minat semua ye best ye dak..
hahaha..

At World's End (2007)


hurm series ni bagi haku kureng sikit la...
klakar kureng..
action dia ok la..
byk gak...
maybe part ni byk plot ceta jadik serius kut..


On Stranger Tides (2011)



thumb up..
mmg suka series-4 ni...
plot muvie ni byk tunjuk yg Captain Jack Sparrow ni jenis take care person..
protec ex-awek dia Penelope Cruz ni kaw kaw la..
konon tak nak tunjuk sangat..
tapi sanggup pilih Penelope Cruz dari idup kekal abadi..
shuweet..
tapi ending mmg tak boleh blah..
dia tinggal kan ex-awek dia tu kat pulau yang pernah dia kena tinggal tu..
tak faham nape dia boleh reject pompuan tu..
takut komitmen kut..haha..


seyesly...
kalau Jonny Depp ni pompuan muka dia macam Penelope Cruz
& kalau Penelope Cruz jadik lelaki muka dia mcm Jonny Depp..
*huhu..perlu ke ulang*
masa Penelope Cruz ni mnyamar jadik Captain Jack Sparrow muka dorang adala sama giler..
hahaha..but her still chantek la..

Penélope Cruz as Angelica

yg sedey ye..
watak Will Tuner a.k.a Orlando Bloom non hado...
watak Elizabeth Swan a.k.a Keira Knightley ilang..
langsung tak ada & tak disebut langsung..
cess~

but da gud newss is...
ceta ni macam akan ada kesinambungan aje..
yeay..
haha..ini hanya ramalan haku je..

hunybie

2 Comments:

  1. Edura Hanum said...
    anum pun dah tengok sabtu malam.
    tp ruginya sebb anum xfollow dari awal..
    hunybie said...
    takpe...
    nti balik k.yati tgk ada tak lg series muvie ni kat k.yati...
    dulu mmg simpan..tp ms pc rosak dlu lupa la simpan ke tak lg ceta ni..
    klau ada nti k.yati bg kat anum..

Post a Comment