Friday, May 27, 2011

huhu..
korang-korang yang baca tajuk di atas jangan la fikir yang bukan-bukan ek..
jangan tuduh haku ni ada dirty minded ke hape..
tetiba nak wat entry pasal condom heel ni sgala..
nanti tak pasal-pasal blog haku kena block pulak..
hehehe...
 haku sebenar ye nak ceta pasal bendalah ni..

*


*


*

condom heel

haku pon tak taw la nape omputeh ni suka bagi nama peliks kat bendalah ni..
trauma taw orang mendengar ye..
cuba bagi nama sarung tumit kasut...
kan sopan..
orang melayu ni memang sopan-sopan belaka..
hahaha..



 ni sebelum & selepas pakai condom heel..erk sarung tumit kasut..hahaha

febeles kan..
cantik..
can give u dramatik change pada kasut..
dari kasut besa-besa bertukar jadik kasut yg canggih manggih..
boleh tukar ikut kesukaan korang..
macam-macam design ada..
korang nak tengok??
jom kita cuci mata~

*



*



*











huhu...
chantek kan....
teringin nak beli..
ada sapa2 jual ke kat negara ni..
nak cari..nak beli...

hunybie

Thursday, May 26, 2011

 really luv this song...
first tym dengar lagu ni..
rasa macam nak berpusing-pusing menari..
seb bek dengar lagu ni dalam keta...
so haku juz listening & enjoy da song..
kalau haku pusing konfem keta haku pon pusing gak..
huhu..


video clip lagu ni pon shuweet...
semua muka icon yg cedey-cedey tapi chumel...
suka...
bila dia sebut i do..
icon muka senyum merata-rata tempat..
awww...haku pon turut nak senyum...
ngenyih~


 haku windu sangat besa-besa je kat Apink


bila dengar je lagu ni...
tetiba teringat kat budak Apink nm dia Apit tapi haku suka kaler pink...
*sila muntah bg yang tak boleh blah dengan ayat di atas...*
tapi seyes haku windu kat dia...
huhu..
da lama tak jumpa Apink...
ape ni??
nak jiwang-jiwang lak..
dengar lagu ni lagi besh..
jom~





Colbie Caillat I Do lyrics

It's always been about me myself and I
If all relationships were nothing but a waste of time
I never wanted to be anybody's other half
I was happy to say that our love wouldn't last
That was the only way I knew to that you

You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I can live without it, I can let it go
Ooh, I did, I get myself into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,

Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust and never feel it now
Baby there's nothing, there's nothing we can't get through


So can we say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Wooh Can I get myself into
You make we wanna say

Me a family, a house a family
Ooh, can we be a family?
And when I'm old and sit next to you.

And when we remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Just look at what we got ourselves into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you

hunybie

Wednesday, May 25, 2011

ni ceta lama..
hehehe..tak la lama sangat..
baru 2,3 minggu lepas
tapi terkenang smpai arini..

aritu haku pegi cuci gigi..
dlm istilah klinikal ye scaling teeth
huhu..ms haku smpai klinik tu pembantu doctor tu tanya kat haku..
"awk ni ke yg wat appoiment nak scaling teeth tu??"
haku dgn slumber rock ye jawab "eh..xla...sy dtg nak cuci gigi"
huhu...T_T..
cuci gigi dgn scaling teeth tu sama la cik kak oi...

hehe..haku ni saje la nak bagi gigi bersih tym kenduri kawen nanti..
bg gigi shining..putih..& bersih dari biasa...
hehe..ngarut..
tak la putih atleast bersih le..
sebab klo korang nak putihkan gigi boleh...
tapi ongkos ye ribu-riban ok...
so nak jimat duit..juz cuci gigi la..


tapi seyes la...
haku suka klinik yang haku pegi...
doktor sangat baik...
pembantu dia lemah lembut..
tempat dia bersih..
charge cuci gigi dia tak mahal..
haku juz kena RM80.00 henget sahaja...
gigi atas & bawah skali 
murahkan..

kawan haku pegi cuci gigi kat 1 klinik gigi di Sri Serdang kena charge RM100..
& that cost juz for cuci gigi kat bawah sahaja..
diulang balik...cuci gigi bawah sahaja..
kalau nak cuci gigi kat atas doktor gigi tu nak charge RM100 lagi..
thats mean 1 kali nak cuci gigi kat tempat dia RM200 
kawan haku ape lagi..naek hangin la..
ok..stop..gigi atas tu tak yah cuci la...
cian dia kan..
kawan haku ni pernah gak cuci gigi..
tak merokok...
tapi tak tahu la apa yang ada kat gigi kawan haku tu smpai doktor gigi tu nak charge RM200...

okey..kita sambung balik kenangan kat klinik gigi haku pegi tu...
tym doktor gigi tu cuci gigi haku memang ngilu gila la...
sbb dia cuci sampai celah gigi haku..
haku pernah dengar yang orang laen cuci gigi smbl berdarah-darah..
lucky me..
xdak setitik darah pon yang kuar..
doktor ni buat memang teliti & careful..
seb bek...kang kalau berdarah trauma haku nak cuci gigi lagi..
p/s: untuk kebersihan oral yg baik..kita hendaklah mencuci gigi setiap 6 bulan skali..get it..


sebenaqnya...tak sakit pon..ngilu pasai bunyik dia....mcm mesin asah pisau~ngee


masa doktor gigi cuci gigi haku..
adalah sesi perbualan antara pesakit dengan doktor..
part haku cakap tu korang try la sumbat jari korang dlm mulut then ulang ayat haku td..
konfem sama la bunyik haku jawab kat doktor tu..hahaha





doktor: awak ni suka minum air coke kan??

haku: eh..btul la doc..

doktor: gigi awak ni da terhakis sikit sebab minum coke banyak ni..pasni jangan minum coke lagi k...

haku:erk..ok doc..

doktor: awak ni guna berus gigi mesti yang keras tu kan...

haku: aha..nape doc?

doktor: gusi gigi awak da jatuh..yang kuning kat bawah gigi awak tu sebenar ye akar gigi...so pasni awak kena ganti berus gigi yang lembut tu taw..bagus utk  gusi

haku: oh..ok doc (wah terror ye..doktor ni..dari mulut haku macam-macam dia tahu pasal haku..)

doktor: pasni saya bagi awak ubat gigi Sensodyne, saya tengok gigi awak ni sensitif..malam ni awak gosok atau sapu ubat gigi ni kat gigi awak..insyaallah ngilu kat gigi awak tu ilang..& saya bagi free je..


haku: hooray (eppy sebab dapat benda free & haku hanya jerit kat hati je..hahaha)
hooray..ni la benda free tu..

tengok..
macam-macam info dari mulut haku yang doktor boleh bagi tahu..
so korang-korang..
apa lagi sila lekas la bergegas ke klinik gigi anda yang berdekatan..
sila check & dptkan nasihat dari doktor gigi anda..


hunybie






 


Tuesday, May 24, 2011

fakta baru tahu..
fakta yang menakutkan..
betul ke??
nape tak kuar paper???
patut ye kalau betul kena war-warkan kat orang lain...
kalau tak betul camne??
mana la tahu pesaing secret recepi nak jatuhkan imej diorang...
malas nak jugde negatif dulu..
try nak positif..
but still was-was...
terkesima..

tapi kalu betul..
nape tak dari awal-awal lagi disahkan tak halal...
kengkadang ragu plak dengan sistem halal kat malaysia ni..
nak kuarkan produk halal antarabangsa cmna lagu ni..
produk halal kat malaysia sendiri pon 'tak berapa nak halal' lagi...

yang makan kat sana ramai gak melayu kut..
yang keja kat sana pon ramai gak melayu kut...
so harap-harap ye ada lah pengesahan daripada pihak berkuasa...
haku tengok minit mesyuarat tu dari 12hb aritu..
mak aih da lama tu..
haku tahu pon dari email kawan..
kalau betul haram...sila habaq kat berita..
jangan la aniaya orang lain...
isk~
 haku baru ja makan 2,3 ari lepas..

sila baca di sini
yang tak mo klik..
sila baca di bawah..
PENEMUAN DNA BABI DALAM BAHAN RAMUAN SYARIKAT PURATOS MALAYSIA SDN BHD

Mesyuarat Panel Pengesahan Halal Malaysia Bil.14/2011 yang diadakan pada 12 Mei 2011 telah memutuskan permohonan Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd ( JAKIM-20100609-123757 ) adalah tidak berjaya berikutan penemuan Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi dalam bahan ramuan ( Whole Egg Powder dan Whole Milk Powder ) yang digunakan syarikat tersebut. Sehubungan itu, semua pemegang atau pemohon baru Sijil Pengesahan Halal Malaysia yang menggunakan produk keluaran Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd dikehendaki untuk melakukan perkara-perkara seperti ketetapan berikut :
  1. menukar produk tersebut kepada produk lain yang memiliki sijil halal yang diiktiraf;
  1. mengemukakan resit pembelian produk baru daripada pembekal yang memiliki sijil halal yang diiktiraf ( jika berkaitan );
  1. melakukan proses samak; dan
      4.    mengemukakan bukti surat akuan samak daripada pihak Jabatan Agama Islam Negeri.

SENARAI PRODUK 
Bil Produk
Syarikat
1.  CARAMEL CREAM CHEESE
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
2.  FROZEN CHICKEN RENDANG DRUMSTICK
BRAND: SECRET RECIPE / GREEN MASTER
-GREEN MASTER GLOBAL FINE FOOD SDN BHD 
15/04/2013  GREEN MASTER GLOBAL FINE FOOD SDN BHD
3.  HIGH FIBRE CREAM CHEESE
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
4.  ICED BLENDED WHITE CARAMEL MOCHA
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
5.  ICED WHITE CARAMEL MOCHA
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
6.  SECRET RECIPE THOUSAND ISLAND DRESSING
BRAND: SECRET RECIPE
-UNILEVER FOODS (MALAYSIA) SDN. BHD. 
14/11/2011  UNILEVER FOODS (MALAYSIA) SDN. BHD.
7.  SUGAR FREE MOIST CHOCOLATE
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
8.  TALENTO BROWNIES CONCENTRATE SECRET RECIPE
BRAND: PURATOS
-PURATOS MALAYSIA SDN. BHD. 
30/11/2011  PURATOS MALAYSIA SDN. BHD.
9.  TALENTO CAKE CONCENTRATE SECRET RECIPE
BRAND: PURATOS
-PURATOS MALAYSIA SDN. BHD. 
30/11/2011  PURATOS MALAYSIA SDN. BHD.
10.  TEMPURA FISH BITE/TEMPURA COCKTAIL BITES/TEMPURA FISH/TEMPURA FISH COCKTAIL/TEMPURA FISH FILLETS/TEMPURA FISH NUGGETS/TEMPURA HAKE FILLET/TEMPURA DE MERLU DU CAP/TEMPURA DE CABILLAUD/TEMPURA NUGGETS
BRAND: PACIFIC WEST, MARISCA GMBH, NO BRAND, SUBI, FAIR PRICE, PACIFIC WEST (SECRET RECIPE), PACIFIC WEST (UK)
-GOLDEN FRESH SDN BHD 
15/03/2012  GOLDEN FRESH SDN BHD
11.  TRANS FAT-FREE BLUEBERRY CREAM CAKE
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
12.  TRANS FAT-FREE PEACH CREAM CAKE
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
13.  WHITE CARAMEL MOCHA
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD 
15/02/2013  SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD

hunybie

Monday, May 23, 2011

 on last Friday
got a date with Captain Jack Sparrow..
super nerves...
iye la..
mmg peminat setia film series ni kut...
mmg wajib tengok kalau kuar kat cinema..
so expectation tu over la..
mengharap film latest ni lagi gempak, kelakar & byk action daripada series yg sblm ye..

finally..
muvie yg ditunggu-tunggu da kuar..
mmg tahu ceta ni nak kuar kat wayang..
tapi xingat tarikh bila...
so masa kuar makan ari jumaat tu..
member mintak temankan beli tiket..
temankan aja ek..
tetiba tengok ceta ni da kuar ketidaksedaran telah menyebabkan haku terjerit..
"hah...ceta Captain Jack Sparrow da kuar la..."
jakun kan...
apa lagi terbeli la tiket..
hahaha...

The Curse of the Black Pearl (2003)


Da best Pirates of the Caribbean ever..

muvie yg mengakibatkan kesukaan terlampau kepada Captain Jack Sparrow...
haku tengok sampai berpuluh-puluh kali...
tapi tak jemu
seyes klakar...
Orlando Bloom pon shot bangat..
tapi xboleh blah korset Elizabeth..
mak aih..ketat giler...

Dead Man's Chest (2006)



series kedua ni pon not bad...
hehe..kalau da minat semua ye best ye dak..
hahaha..

At World's End (2007)


hurm series ni bagi haku kureng sikit la...
klakar kureng..
action dia ok la..
byk gak...
maybe part ni byk plot ceta jadik serius kut..


On Stranger Tides (2011)



thumb up..
mmg suka series-4 ni...
plot muvie ni byk tunjuk yg Captain Jack Sparrow ni jenis take care person..
protec ex-awek dia Penelope Cruz ni kaw kaw la..
konon tak nak tunjuk sangat..
tapi sanggup pilih Penelope Cruz dari idup kekal abadi..
shuweet..
tapi ending mmg tak boleh blah..
dia tinggal kan ex-awek dia tu kat pulau yang pernah dia kena tinggal tu..
tak faham nape dia boleh reject pompuan tu..
takut komitmen kut..haha..


seyesly...
kalau Jonny Depp ni pompuan muka dia macam Penelope Cruz
& kalau Penelope Cruz jadik lelaki muka dia mcm Jonny Depp..
*huhu..perlu ke ulang*
masa Penelope Cruz ni mnyamar jadik Captain Jack Sparrow muka dorang adala sama giler..
hahaha..but her still chantek la..

Penélope Cruz as Angelica

yg sedey ye..
watak Will Tuner a.k.a Orlando Bloom non hado...
watak Elizabeth Swan a.k.a Keira Knightley ilang..
langsung tak ada & tak disebut langsung..
cess~

but da gud newss is...
ceta ni macam akan ada kesinambungan aje..
yeay..
haha..ini hanya ramalan haku je..

hunybie

Thursday, May 19, 2011

Haku suka kasut..
ari-ari nak beli kasut...
hahaha..kalau boleh la..
haku ghupe ye ada tabiat buruk..
kalau haku beli kasut baru ja..
haku akan ambik gambar..
xtaw la dapat dari mn tabiat pelik ni..
tak kisah la kasut murah..
hehe..kasut haku sume mmg murah pon...
haku akan ambil gambar kasut tu..
so dalam lappy haku memang byk la gambar kasut..
dlm mukabuku pon haku buh..
maybe dalam lappy senang susun kut
sabo je la..
nak susun elok-elok kat umah..
haram tak wat pon...
bersepah kasut haku..
hahaha..


kasut febret haku..b'cuz..kaler PINK...
 
 
 huhu...kasut ni dalam kenangan..sebab kasut ni da hancuq..
 
 
 
white & black
 
kasut kuda belangku gagah berani..

huhu..
sebab tu la mak haku slalu membebel..
kalau haku beli kasut baru ja..
konfem sakit la telinga haku 1 ari..
kena dengar ceramah oleh mak haku..
hahaha...

sekarang duk jauh dengan mak..
tp sesi ceramah berjangkit lak kat Apink nm samaran Apit tp suka panggil Apink
sebab ye letih nak teman kan shoppink kasut..
 
dulu masa awal kapel sanggup temankan cari kasut..
tp da lama kapel haku sebut nak beli kasut dia da start trauma..
sebab kalau haku start shoppink kasut..
haku sangup ronda 1 shoppink compleks tu..
kalau tak jumpa cari lak kat tempat lain..
kengkadang berhari-hari..

ini adalah muka kegeraman akibat tak jumpa kasut yang haku berkenan..

tp ada skali tu haku sengaja ja shoppink kasut  lama-lama.
sebab ye..kasut haku yang haku nak beli kena reject oleh Apink..
tinggi la..
bahaya untuk kesihatan..
so haku sebagai tunang yang sopan santun dengar la cakap dia..
so cari la kasut yang haku dengan Apink suka..
tp cari punya cari xjumpa gak yang haku berkenan..
last-last dia da penat..lelah nak temankan haku..
haku beli la kasut yang 1st skali Apink reject tu..
Apink pon terpaksa rela suka kasut yg haku pilih tu..
sebab da tak sanggup temankan haku beli...
haku dapat kasut pilihan haku & dapat juga luangkan masa dengan Apink..
amacam??
hebat tak tip haku..hahaha..

hunybie

Wednesday, May 18, 2011

blog haku adalah blog besa-besa je..
entry juz 'bout my life..
wat blog hanya untuk bersuka-suki..
berkongsi mengenai benda-benda yang mengembirakan haku
nak wat ala-ala dairi tapi tak sume la haku ceta kan..
juz benda-benda appy ja..
yang sedey-sedey tu pendam dalam ati
kalau tulis kat blog ni pon..cedey yg kejap-kejap, esok da lupa..
kalau terlampau sedey pon haku ceta kat mak haku..
kat bapak haku ni haku segan sikit..
 *dah tua-tua ni pon ada hati nak bermanja-manja dengan mak*
haku tak berharap sangat nak ramai follower..
tapi kalau nak berkawan ke berkongsi pendapat ke haku alu-alukan

tapi ada sumthing semasa berblogging ni yang wat haku terharu..
ada seorang blogger yang bgtaw haku yang dia suka baca blog haku.
siap nak follow lg blog haku ni..
blogger ni kira amat femes gak la..
minat baca blog dia..

 statement yang buat haku terharu biru~

sebelum ni haku hanya jadik silent reader blog dia ni..
dan bila haku wat ja blog ni, haku terus follow dia..
 dan wat haku terharu lagi da byk kali dia komen kat blog haku..
even entry haku ciput ja..

blogger yang femes & tak sombong itu ialah....

*


*


*

blogger yang chantek...entry dia pon penuh dengan info & tip-tip yang berguna

dalam blog fyna ni ada...

segmen masak-masak


yummy~
tengok je pon da kecur air liur..
nak try masak..sila klik resepi kat sini
banyak lagi resepi ya korang boleh dapat dalam blog fyna ni..


segmen make-up make-up


haku bab make-up ni haku mmg suka..
haku jumpa blog fyna ni pon lepas haku survey tip make-up kat tenet..
terus jatuh ati kat blog dia ni...
mmg banyak tutor make-up..
review pasal produk kecantikkan pon byk..
senang ceta...macam-macam ada la...

hunybie




Tuesday, May 17, 2011



apa perasaan anda bila anda tahu umur biologi anda adalah 5 tahun tua daripada umur sebenar??
A. anda seriau a.k.a takut
B. semangat berkobar-kobar untuk makan buah & sayur lebih
C. anda gelak bersama teman anda
D. anda panik

jawapan haku ialah.....
semua di atas..huhuhu...
masa mula-mula tahu umur biologi haku..
haku tergelak dengan kengkawan...
tp tym haku jumpa wakil org kesihatan tu...haku da start panik..
bila dia habaq kat haku yang ada potensi kena kencing manis & tekanan darah tinggi..
haku da mula seriau a.k.a takut..
mula la haku plan nak makan buah & sayur lebey..
xmo da makan maneh-maneh..
tapi ada member haku umur biologi dia yang muda 8 tahun..
tapi tetap xsehat..
sebab darah dalam badan dia tak matang lagi..
boleh menyebabkan kanser..
huhu..tu haku dengar la dr org kesihatan tu cakap..
so umur biologi yg paling ideal adalah tidak lebih atau kurang dari 3 tahun..
tak kisah lah lebih atau kurang..
yg PENTING tidak lebih atau kurang dari 3 tahun ye kengkawan



ish..awat naek berat haku ni...tak boleh jadik ni

tekun~


jom kita rempit~

gua punya belat manyak tulun ooo..gua manyak tension..


hehehe..yg mn 1 lagi comey..


huhu...i nerves you..

hunybie

Monday, May 16, 2011

cedey~
niat dihati mmg teringin wat pre-wedding shoot..
tp disebabkan Apink budak jahat  tidak memberi kerjasama a.k.a malu la konon..
impian nak wat pre-wedding photo seakan-akan tidak tercapai..

pertama kali Apink ish geram la kat dia ni ajak kawen..
benda yang terfikir..terlintas di fikiran...adalah pre-wedding..
suka tengok picca pre-wedding..
rasa shuweet..comel...calm...
apa tah lagi sebelum ni da survey-surver picca pre-wedding when blogwalking..
apatah lagi haku dengan Apink duduk berjauhan...
menyukarkan lagi impian haku..
bila berjumpa plak..bergelut menyiapkan persipan yang lain..
aish...cedey la..
ish..cedey sangat-sangat la..

Apink: Ala huny..jangan la cedey-cedey....
pas kawen nanti kita tangkap la gambar puas-puas..
nanti tym kenduri kawen pon kt ada ambik gambar..
nak wat camne kita kan duk jauh..
susah la nak wat appointment..
satgi tetiba kita ada keja laen..
tak ke kita kena cancel...

Haku (dalam ati je..): Eleh aritu da wat appointment..sume tak nak wat..
suruh bawak gitar pon malu...
geram la kat Bie..
seyes geram~
hurm tak mo la cedey lama-lama..
baek ilang kan duka ni dengan tengok picca pre-wedding yang jadik febret haku...
huhu...tapi kenapa ati makin cedey ni...
okey..enuff...stop emo-emo..
jom cuci mata..
tengok picca ni lg baguih..





alololo...
shuweet nyerr...
macam iklan plak..
suka la..






kawaii....
lokasi shoot pre-wedding ni kat UPM je..
dekat je dengan tempat haku..
tp chantek kan view..
luv it..





 pre wedding theme - back to school
chomel ye...
besh kan..
leh jap jadik budak sekolah..
da lama rasa ye tak pakai uniform.
makin teringin la nak wat pre-wedding..





yang ni pulak guna belon & bubble..
 hurm teringin nak wat cenggini...
simple but nice photoshoot...
sabar je la..
tapi kalau tak da rezeki nak wat camni pon..
tak ape la..
yang penting, haku dengan Apink idup bahagia la hendaknya..
Amin....
hunybie

;;