Tuesday, March 20, 2012



alhamdulillah...
majlis yang dirancang berjalan dengan lancar...
yeay..adek ecah yakni adek no. 2 haku selamat bertunang dengan pilihan hatinya...
mmg shuweet-shuweet event..
bahagia tengok pasangan yang bakal menjejaki alam perkahwinan...
bahagia tengok apabila semua ahli keluarga dapat berkumpul..
bahagia juga bila ada suami di sisi & baby yang asyik men bola dalam perut mama...hehehe


ekceli aritu memang kelam kelibut...
pagi tu mak wat makan-makan sikit untuk rakan rapat famili & ofismate bapak haku...
seb bek haku pregnen so haku mmg tak la banyak membantu sangat..
hahaha...keji tak?? even haku nak tolong pon ramai yang suruh haku duk diam-diam...
siap ada yang marah kat haku..takut haku terberanak tym tu klo bergerak banyak sangat...
wawawa....seriau haku dengaq..
takut...takmo la...nak bersalin ikut due...amin~

haku membizikan diri dengan keja febret haku yakni bergedik-gedik dengan kamera..


pukul 11 plak adek haku da ada appointment make-up..
okeh la...disebabkan haku dilarang wat itu & ini...
haku telah menjoinkan diri haku ke sesi make-up adek haku kat Tesco..
i loikeeeeee~
 make-up dia pon not bad...price dier kira berbaloi-baloi la..juz RM 80.00...
dan adek haku sangat-sangat puas ati...
juz MUA dier yang kurang ramah sampai haku rasa dia ni keja sebab terpaksa...
maybe haku ni over sensitip kut sbb pregnen..huhu...
tapi takpe haku & kawan adek haku duk meriuhkan suasana tym adek haku kena make-up..
ape je MUA tu tepek kat muka adek haku laju-laju kitaorang ambik gambar..
hahaha...mmg tukang kecoh betul..


abih make-up je kami sambung lagi sesi bergambar...
almaklum la bila pantang jumpa kamera kan...
biar pon juz kamera encet tapi kami tetap berdedikasi memberikan posing yang terbaik...

ya...yakult...kami mmg model yang berdedikasi..huhuhu....


sampai umah je kami terus salin baju, sembahyang pastu sambung ambik gambar...
gigihkan..
selagi rombongan lelaki tak sampai, selagi tu kami tak berhenti posing ambik gambar...
dahsyat giler anak pak mi ni...huhu



 huhuhu...anak sapa la ni yg pantang tengok camera....

hah...bila rombongan laki sampai abih terabur lari...
dari tadi asyik posing dekat mini pelamin tu je..haha..
adek ecah pon berpura-pura ayu duk sopan kat bilik..
mesti nerves kan...
aduyai...teringat balik memori ketika bertunang dulu..
rasa macam baru je nak bertunang la ni dalam perut da ada baby da..
hahaha...


tym jual beli pantun la sangat...tapi nape muka haku plak nmpk cuak...huhu...


terima la ngenyih menawan dari bakal pengantin..hahaha..


bakal mak mentua adek haku, mak haku & mak mentua...mmg super mak la...


hahaha...nak ambik gambar 1 famili mmg runtuh la pelamin tu jawab ye...

hurm camna la plak bila adek laki haku yang bertunang...
wah...pasni kami la rombongan yang akan pegi merisik...
hahaha...tapi adek laki haku 2 orang tu masih belajar lagi...
lambat lagi nak pinang anak dara orang...
tym tu anak haku da sekolah da kut..
huhu...tak sabar nak jumpa baby...
tapi baby kuar ikut due taw...hehehe..
kita da janji nak jumpa bulan 5 ni kan..
amin~


hunybie

2 Comments:

  1. NurulizzaH said...
    alolo..tomeinye..tunang pun dah macam nikah..plamin pun kiut miut je..
    hunybie said...
    hehehe...thanx...yg penting puas ati dgn pelamin tu...mmg jd tumpuan kut nak bergambar..sronok~

Post a Comment