Wednesday, March 7, 2012

ekceli nak beli barang baby da lama da...
masa 5,6 bulan pregnen tapi ramai yang duk pesan..
tak elok beli awal2 sgt...
so tak pe la...masa tu leh la kumpul duit untuk beli brg baby

tapi bila da masuk 7,8 bulan preggy ni 
haku still tak gheti-gheti lagi nak prepare barang baby....
sibuk tanya member yang da ada pengalaman...
member pon siap pesan anak 1st ni lagi la banyak yang kena beli....
 dengan gigih ye haku cari la kat tenet...

tetiba teringat kat sorang blogger ni...
mmg suka baca & follow blog ni lama da...
rasa2 ye pernah baca entry pasal list barang baby...
yeay...mmg ada la..
checklist kat bawah ni mmg haku copy & paste bulat - bulat dari blog ainil ni..
apalagi haku ajak la Apink my Mr.Wallet pegi shoppink...
hurm...tu pun masih ada lagi barang yg tak abih shopping...
 but its okey...sbb haku suka pegi shopping lagi...
Apink papa-to-be juz prepare ur money...hahaha

BARANGAN ASAS BABY
  1. 5 PASANG BAJU LENGAN PANJANG
  2. 5 PASANG BAJU LENGAN PENDEK
  3. BARUT
  4. PAMPERS (NEWBORN SIZE)
  5. KAIN LAMPIN- UNTUK BEDUNG
  6. 5 PASANG SARUNG TGN N KAKI
  7. TUALA KECIL
  8. TOPI KEPALA
  9. MINYAK TELON BABY @ MINYAK YUYI CAP LIMAU
  10. TILAM,BANTAL KEPALA,BANTAL PELUK
  11. SELIMUT
  12. KELAMBU
  13. GUNTING KECIL
  14. PEMOTONG KUKU
  15. BAKUL PAKAIAN BABY
  16. BOTOL SUSU N EXTRA PUTING
  17. BERUS BOTOL
  18. PUTING
  19. SET MANDIAN BABY
  20. BABY LOTION
  21. BABY OIL
  22. BABY POWDER
  23. KAPAS
  24. KRIM LAMPIN
  25. BABY WIPES
  26. TUALA MANDIAN
  27. SIKAT @BERUS RAMBUT BABY
  28. COTTON BUD
  29. TAB MANDIAN BABY
  30. BAKUL KECIL UNTUK BARANGAN MANDIAN

BARANGAN ASAS MOMMY
  1. SET SELEPAS BERSALIN
  2. BENGKUNG
  3. STOKIN
  4. BAJU SEJUK
  5. TUNGKU
  6. SELIPAR
  7. KAIN BATIK
  8. MATERNITY PAD @ PAD BIASA (EXTRA LONG)
  9. NURSING BRA
p/s: barang-barang ditanda tu means da beli....juz shopping barang mama je blom...




papa-to-be looks so chomel with his wallet...



men-men dengan baju baby...



hunybie

6 Comments:

  1. Edura Hanum said...
    best kan kak jadi pompuan nie.
    xperlu fikir pasal duit bila shoping.
    hehehehhe
    tau abik dan letak dalam troli
    hunybie said...
    tats right..hahaha....sronok ye masa shopping barang baby yang bnyk tu tp det langsung tak kuar..
    Ini Kisah Kami said...
    WAAHHH...SAKAN JUGAK MENYOPPING BRG BABY...ANAK 1ST MMG EXCITED GLER...
    ENJOY THE MOMENTS K...

    AKAK DULU SHOPPING BARANG BABY KAT GUDANG...TIME ADE WAREHOUSE SALE...
    GIGIH..AKU MEMANG GIGIH...:p
    NAIK TEGANG PEROT NIH DOK BERASAK NGAN ORG RAMAI
    hunybie said...
    hahaha....ada gak yati pi warehouse tp tym baru 4,5 bulan lagi...pastu da serik sbb terlalu ramai org...yg promote brg pon ramai...tabik spring la kat kak zu...
    Edura Hanum said...
    kak..jom join giveaway drpd pen merah.mana tau ada rzki baby
    hunybie said...
    ok...kak da join contest ni..hope kita 2 dapat adiah...

Post a Comment