Tuesday, April 12, 2011

Personaliti Unggul & i like~

buat pertama kali ye, haku suka pegi kursus..
program kursus yang santai & penceramah yang happening..
topik yang disampaikan bukan sahaja pasal penampilan tapi kesihatan...
memang tak boring la sepanjang hari kursus..
kalau boleh nak pegi lagi...
boleh la..boleh la..boleh la..
hahaha..

banyak kursus yang haku boleh pilih..
tapi hat kursus ni yang menjadi pujaan hatiku..

 ni budak comot

nak bertukar menjadi

*


*


*

menjadi wanita korporat...huhuhu siap ada limo & driver skali..
*imaginasi terlebey-lebey..*


hari pertama kursus

kami diajar bagaimana etika bersosial dalam  budaya koprat..
bukan sosial kat shoppin complex, kat pub dan lain-lain tempat ye kawan-kawan..
cara mengenalpasti potensi diri & meningkatkan imej serta personaliti..
 sume para peserta dikehendaki  wat 'catwalk'
macam-macam stail ada...
macam model ada..
macam nak ke pasar ada..hahaha..
tapi masa ni la kami akan diajar cara jalan yang betul..
b'cuz sometime kita tak sedar cara kita berjalan salah..
bila tym haku berjalan memang fail...

 hahaha...aritu haku rasa cam model pulak...

hari kedua kursus

hurm di pagi yang indah di Putrajaya,
semua peserta kursus dikehendaki memakai baju sport..
b'cuz kami akan diajar step by step senaman aerobik yang mudah dan senang diamalkan..
instructor aerobik tu memang cergas yang amat..
kami yang muda-muda ni pon tak dapat nak secergas dia la..
haku lagi la tym tu awal-awal lagi da semput..
siap leh tunjuk macam-macam jenis alat senaman..
ada guna bola..tali lompat-lompat ape ntah nama ye lupa hahaha... & seangkatan dengan ye..
 

 alat senaman yang paling mudah nak praktis kat rumah..

huhu...masa abih kursus aritu baru tahu yang trainer tu da umur 50-an...
ingat umur trainer tu dalam 30-an camtu
wah badan dia still fit..kulit tak nampak pon kedut-kedut...
patut la slalu je dengar kalau nak awet muda kena la rajen-rajen excersice..
tetiba malu kat diri sendiri..
umur baru 20-an, badan da berlemak sana sini..huhuhu..

hari ketiga kursus

mangsa conteng-conteng..tapi seyes comey giler pas make-up

hehe..
topik yang menjadi febret haku..
sebab yeeeeeeee....
ada belajar make-up
huhu..suka bab belajar nak touch-up muka ni...
aritu gak kami dia ajar bagaimana pemakaian koprat..
cara nak matching kaler baju..
jenis baju yang sesuai ke pejabat..
huhu..selama ni haku men hentam je nak pakai baju ke pejabat..

bila tym ajar benda ni sume pakat duk depan...


 ini mata ye anak-anak murid sekelian..hehehe


picca menjadi blur b'cuz nak ambik-gambar-cepat-cepat supaya orang disekeliling tak tahu kami suka posing..


ok..clean & clear

hah..ini blog image consultant  tu..
huhu..blogger gak rupa ye..
sapa-sapa ada masalah percintaan ke nak tukar imej ke..
masalah rumah tangga ke, masalah tangga rumah lak carik org len..
nak jadik cun ke sambil tengok cerita Cun yang kelakar tu pon boleh
boleh rujuk & tanya pendapat Pn. Ijah..
ni pulak muka buku Pn. Ijah ni..
dia pesan add je..dia accept je..
hehehe

hunybie

2 Comments:

  1. Rin_Aff said...
    memang best arrr kursus ni...
    mesti pegi thn depan...haha
    hunybie said...
    haha...mmg sronok kursus ni k.zu...
    nak join pegi lg bleh tak???hehehehe...

Post a Comment