Wednesday, April 13, 2011

As-salam
ni ada satu kisah nak ceta...
kisah bukan karut-marut belaka..
kejadian yang benar-benar berlaku dalam hidup haku..
ok stop merapu...merepek...kerepek...keropok..

yup..haku adalah orang yang suka wat keja last minute..
kadang-kadang ada baik ye..
tapi kesan buruk lagi banyak kut..
sebab last minute person ni boleh menjadi orang yang kalut, serabai, pening-pening lalat & yang paling kronik boleh menyebabkan orang lain di sekitarnya fening-fening gak...

ini adalah kisah benar..
di mana 2 hari sebelum majlis pertunangan haku
baru haku membuat persiapan..
hasilnya...
haku menjadi tertekan, sat tergelak, sat nak nanges, sat nak pilih itu, sat nak yang ini & menjadi ting tong...
mak & adek pompuan haku pula membebel..
bapak haku tersengih-sengih..
adek-adek laki  menjadi mangsa kuli haku...
apink bukan nama sebenar tapi nama manja  menjadi driver tak berbayar haku
hahaha...

22 Disember 2010
 adek tersayang
*terpancar sinar keletihan di mukamu tapi tak pedulik balik nek bas taw....paksa secara manja*

yeyeye..
balik kampung dengan adek tersayang
adek yang nek flight dari Sabah nak balik kampung sangat-sangat da..
tapi demi kakak terchentamu ini...
adek sanggup tunggu kakakmu ini nek bas bersama-sama ke kampung yang indah permai di Pokok Sena...
huhuhu...terharu

ini bukti kami nek bas balik kampung
*picca len haram tak boleh pakai sebab tudung senget meknget akibat tido terlebey posing*


23 Disember 2010
Pada hari kejadian
tema untuk majlis tunang pon tak taw lagi..
so pepagi tu pegi pekan Alor Setar dengan suci murni tanpa satu plan pon..
dengan bantuan Apink driver tak berbayar & Ecah adek tersayang..
kami berjalan-jalan sambil memikirkan apa yang patut beli..


ini la lelaki,ompompuan duk busy shopping..dia busy bercamwhore


hah...padan muka kan da sakit pinggang asyik bercamwhore...

akibat terlebey shopping
*her gonna kill me if she find out that i publish this picca*

akibat gagal merancang...ini la jadik ye...

eppy tym nak balik kerana terlebey kelam kelibut
*adek duk kerusi kat belakang da pengsan..sekian..terima kasih*

24 Disember 2010
suasana rumah bertambah meriah, kelam kelibut, busy...
terima kasih kat mak yang busy di dapur, kat bapak yang busy pasang khemah,
kat adek-adek lelaki yang jadik kuli & adek pompuan yang suka membebel-bebel
saudara-mara yang  ringan tulang...
jiran tetangga yang tulun menjayakan majlis...

 huhu...a billion thank u kat adek yang terchenta...bersengkang mata nak siap kan hantaran tu...

kakak pon nak tumpang kredit...kunun haku yang gubah hantaran tu..

chantek tak??adek tersayang gak yang tulun gubah...

 hasil karate kami yang pertama..huhuhu

aritu memang banyak berdoa dalam hati..
"Ya Allah ya tuhanku, Kau lancarkanlah majlis pertunangan hamba-mu ini..
Amin..."

p/s: sempat melawak kat adek tersayang...nanti Kak Ti kawen, kita prepare last minute camni lagi ek...seronok...hehehe
muka adek tersayang berubah menjadi hijau lalu berkata "Da gila ke???

to be continued....

hunybie

3 Comments:

  1. Rin_Aff said...
    penat kalo urus majlis2 cenggini...
    sabo la ye..
    nnti kawen lagi lor fenat...
    hunybie said...
    hehehe..skrg ni da trasa fenat, k.zu..
    payah btul duk jauh dari kampung..
    huhu..
    tym blik kg mmg kena siapkan apa yg sempat..
    mizz aisah said...
    uwaaaa.. kak ti ngek!!!!

Post a Comment