Wednesday, February 29, 2012


JOHOR BAHRU: Marah kepada majikan, dua pengasuh sebuah pusat asuhan di Taman Kota Masai, dekat sini, bertindak kejam menampal pita pelekat pada mulut bayi jagaan mereka manakala tubuh pula dililit ketat dengan kain bedung.

KEJAM & TAK BERAKAL...
kesian ye tengok baby tu...
nak marah majikan pon tak kan la buat kat baby tu smpai camtu skali...
memang kurang ajar...
apa la perasan mak & ayah budak tu...
mesti luluh ati tengok darah daging diorang diperlakukan sebegitu rupa...
korang balut budak tu dgn kain, salotep mulut budak tu, ambik gambar & then korang gelakkan ke??
memang ati kering & tak berperikemanusiaan...
adakah manusia makin kejam???
hingga gamak lakukan perkara yang keji camtu sesama manusia...
insan kecil yang lemah plak tu....

hurm nape la 2,3 menjak ni asyik baca kat paper 
pasal baby maut tersedak susu la...
tentang Taska dera budak asuhan la...
gerun bila baca...
tu tak termasuk lagi video kat facebook semalam...
budak 2,3 tahun kena balut kaki kat Taska...
woi ingat budak-budak tu baby lagi ke nak bendung...

automatik otak haku ni terbayang bila haku da bersalin nanti...
sapa nak jaga baby haku tym pegi keja nanti??
Taska, pengasuh atau tinggal anak kat kampung bagi mak haku jaga??
huhuhu...pening-pening..
kalau kampung dekat takpe gak...
ni jauh di utara sana....
rindu kat anak la plak...
kesian kat mak pun ada....
tapi risau plak baca kes pasal Taska & pengasuh kat paper...
tenang ke ati haku nak tinggal baby haku kat sana nanti...
Tawakal & berdoa kepada Allah je yang mampu haku lakukan pada masa ni...
Ya Allah ya tuhanku, Kau jauhkanlah anak & keluargaku dari perbuatan orang yang berhati & berniat jahat...
Kau permudahkanlah hidup kami...
Amin~
 hunybie

2 Comments:

  1. Edura Hanum said...
    macam2 kes sekarang
    kes baby tersedak susu pun ada.
    doa jelah yang terbaik
    hunybie said...
    itu la hanya dapat berdoa agar Allah bagi yg terbaik untuk kita...
    hat kes baby maut tersedak susu tu kecian gak...da 2,3 kes da k.yati baca kat paper..mudah2an mak baby tu kuat & dapat terima dugaan yg menimpa...

Post a Comment