Thursday, June 30, 2011

okeh buah anggur da check..


hantaran da check..okeh...



erk...sume da check.. nerves...


tetiba adek tersayang masuk bilik..
"rombongan depa da sampai.."
hehehe...pastu ngeyih cam kerang busuk...
haku lak makin nerves..
ngee~

*


*


*







Adat merisik & bertunang

haku & Apink memang rancang nak wat majlis merisik & bertunang sekali
lagipon kami berdua da saling berkenalan dengan famili masing-masing..
sblm majlis bermula tu...
jumlah duit hantaran, tarikh kenduri..
tarikh akad nikah...& sebagainya sudah dibincang dengan Apink..
so masa rombongan tu smpai boleh straight the point..
takde la ada bantahan ke, protes tak setuju ke masa majlis merisik & bertunang tu..
Alhamdullilah...semuanya selesai dengan lancar aritu...
 tetiba mak haku panggil keluar...
haku da bertambah nerves & takut-takut..


ni masa nak sarung cincin..haku pon tak taw la nape tetiba kami gelak..


ish...haku cium tangan haku rupa ye..haku nerves sebenar ye...*fail*


gambar ni menjadi bahan gelak famili Apink bukan nm sebenar
haku perasan pon selepas 2 minggu majlis pertunangan haku...
tu pon pas gambAr belah Apink siap
*kepada bakal mak mentua yang disayangi..ampun mak..saya tak sengaja..saya ni kalau nerves memang loqlaq sikit..hehehe..*


Abih ja sesi sarung cincin
jom kita bergambar sambil gedik-gedik..
besa ye klo orang kedah jarang pas majlis tunang nak ambil gambar dgn bakal hasben..
tapi Apink en.somi siap pakai baju melayu nak bergambaq gak..
haku yang pantang diajak bergambar apalagi..
trusss posing..muahahaha..


erk..apa pandang-pandang..


Apink sangat sesuwaiiiii pakai baju pink..hahaha..


25hb Disember 2010
akhirnya hubungan haku dengan Apink diupgradekan dari pasangan teman tapi mesra kepada pangkat tunang..
tak sangka dari teman ofis yang suka mengusik ni akan jadik tunangan haku..
tapi alhamdulillah semua ye selesai dengan selamat ye...


 bila tgk gambar ni cam tak caya haku..
betapa cepatnya masa berlalu..
skrg haku da jadik isteri kepada Apink..
ish bila la gambar kawen haku nak siap ni..
tak sabar la nak tengok..
huhuhu...

hunybie

3 Comments:

  1. Edura Hanum said...
    tahniah2 kak
    kekadang kita xperasan jodoh kita adalah org sekeliling kita juga
    anyway sekarang dah jadi wifey&hubby pun =)
    hunybie said...
    hahaha..thanks..
    2 la jodoh nm ye..
    mn la tahu jodoh anum adalah org sekeliling kita kat pejabat ni..hehehehe....
    Edura Hanum said...
    mak aiiiiiii
    korang nie kan..saje tau
    kawan..kawan
    no more daripda tue

Post a Comment