Wednesday, December 14, 2011

alhamdulillah...
hanya itu yang mampu haku ucap bila tahu berita gembira ni..
anugerah yang terindah bagi diri haku...
macam-macam perasan yang haku rasa ketika itu..
nak nanges pon ada..
nak gelak pon ada...
rasa tak percaya pon ada...
risau ada..seriau ada..worry ada...don't worry pon ada..hohoho..
macam-macam ada...

haku & Apink papa-to-be sebenar ye nak tangguh plan untuk dapatkan baby dalam 6,7 bulan after our marriage..
ye la sbg status PPJ a.k.a Perkahwinan Jarak Jauh ni membuatkan kami nak merancang kehamilan...
tapi bila difikir-fikir, nape nak plan...anak kan rezeki dari Allah..
tambahan pula dengar ramai kawan yang happy became a new pa&ma...
automatik kami berdua teringin nak gak ada our own baby ...
so kami serahkan kepada takdir..
InsyaAllah klo ada rezeki, kami berdua akan terima dengan ati yang terbuka..
klo tak ada rezeki, kami akan berusaha lagi..

alhamdulillah..selang 2 bulan setengah kami berkahwin..
akhir ye haku syak haku da pregnant..
ok..baru syak tapi amat mengharap...
yakni di ari kekalutan persiapan ari raya pada keesokan ari ye & persiapan berbuka..
haku dengan segala kenervesan mengtry buat pertama kalinya 'urine test' & alhamdulillah +ve...
ekceli pregnen test tu Apink da beli masa hari pertama haku lewat datang bulan..
siap beli 2 lagi..hehe..excited terlebey betul..
tapi mak mentua tersayang pesan kalau nak result yg lebih tepat..
haku kena test after seminggu haku lewat dtg bulan...

yang kelakar ye haku pon da beli 1 pregnancy test tu masa shopping dgn member...
that means, haku da buat 3 'urine test'..
satu kat umak mak mentua, umah mak & umah sewa haku...
seb bek ada 3 umah, klo ada sepulu umah..
tak pasal2 haku wat 'urine test' tu sepuluh kali..
hohoho...ok haku mmg suka mengarut....

tapi perasaan was-was tu masih ada..
dalam ati tu masih terdetik, "hurm haku ni betul ke mengandung..."
so after je balik dari kampung lepas beraya sakan..
haku & Apink pegi klinik kat serdang..
and juz for checking using 'urine test' utk ke-empat kalinya & ubat asid folic...
kami kena charge doctor tu RM30 hengget..
siap kena marah lagi doktor tu sbb kami wat-wat tak taw yang haku da pregnant..
doc tu marah kat Apink je la kat haku tak pon sbb haku yg pregnant..kahkahkah
doc tu marah sbb b4 pregnant suami kena ambik tahu last period, simptom2 orang hamil la..
muahahaha..padan muka Apink..kan da kena marah..
but sume tu kami wat tak kisah bila doc tu start shake hand dgn Apink & then says "Tahniah, anda berdua akan menjadi parents. Isteri anda telah mengandung"..

Wah....mmg pengalaman yang haku tak kan kulupa...
such a shuweet memories..
right now haku da 19 minggu pregnant...
alhamdulillah stakat ni haku alah tak teruk sgt...


 bakal pak & mak budak..hehehe...

p/s: Ya Allah, aku bersyukur dengan rezeki pemberianmu..moga Engkau selamatkan kandunganku hingga anakku dilahirkan dengan sempurna anggota badan & mindanya...Amin~

p/s to my baby: hurm mama sangat sayang kat baby...muah...

hunybie

2 Comments:

  1. Edura Hanum said...
    tahniah kak.
    xsabar nak tengok baby yang bakal lahir tahun depan.
    insya allah kak..even pjj psti ada hikmah bila ada anak nanti
    hunybie said...
    hehehe..thanx anum..
    harap camtu la...mn la tahu ada baby nti, PJJ leh jadik PJD...perkahwinan jarak dekat..amin...

Post a Comment