Monday, August 15, 2011

the nice thing in ramadan is bila kita dapat berbuka bersama dengan orang yang tersayang..
sebab tu la bila duk jauh ni teringat tym syadu-mahdu berbuka puasa dengan famili..
makanan yang sangat sedap sebab mak yang masak...
kuih-muih yang berlambak sebab bapak shopping sakan kat bazar ramadan...
riuh-rendah kami adek beradek sebab tolong mak kat dapur...
wawawa...rindu ye famili kat kampung...
rasa cam nak nanges tapi sebab da besaq da plus haku da kawen..
ayaq mata cuma bercucuran kat tepian mata..
satgi klo nanges sakan tak ke jadik bahan gelak oleh housemate...muahahaha...


bila da kawen pulak, haku dapat berbuka bersama somi tersayang hanya di ari cuti saja...
dugaan duk berjauhan ni mmg banyak..
kehidupan di alam perkahwinan adalah separa normal cuma..
tapi haku bersyukur sebab biar haku jauh dari famili, jauh dari somi terchenta..
haku tahu mereka pon rindu kat haku...
~perasan punya statement...kahkahkah~


namun bila dapat berjumpa dengan Apink somi terchenta...
semangat untuk berbuka puasa adalah berkobar-kobar..
so pencarian tempat makan dilakukan secara bersungguh-sungguh..
dan terserempak la kami dengan restoren Haji Sharin Low ni...
ok..view kat luar dia mmg menarik..so kami berdua adalah tertarik untuk berbuka di situ..
and the result, sgt2x la memuaskan..
memang sodap la..
len kali maw datang lagi..


menu yang merah ang-ang...


name makanan dalam menu adalah sangat berbelit-belit haku nak sebut..
but dun worry, pelayan kat restoren ni adalah baik-baik belaka sebab layan segala pertanyaan & kemusykilan kita...mmg tip top la layanan...
dalam menu dia tu ada lambang pangkah chopstick..
haku ingat makanan takda ghupe-ghupe ye tu adalah menu pilihan sifu means terbaek dari ladang la...


penghayatan yang tinggi diperlukan untuk memilih menu yang terbaik..


posing terlebih juga perlu bila keputusan pilihan makanan adalah muktamad


nasik ayam yang terbaik dari ladang...


tapi seyesly hanya nasik ayam di atas saja yang haku dapat rakam...
gambar kenangan bersama lauk-pauk yang lain tidak sempat haku ambik..
kejadian ini disebabkan telah masuk ye waktu berbuka bagi kawasan yang sewaktu dengan ye..
almaklum la..kan da menjadi sunat berbuka dengan kadar segera...alasan~
so apa tggu lagi...letak hp kat tepi..jom makan..
huhu..gelojoh..memang haku gelojoh..hahaha


kalau korang ni nak pi makan kat restoren ni..
korang boleh la melilau kat area bangi..
ala sebelum sampai kat Soho..
klo tak tahu gak...tak dapek la den nak menolongnya...
hahaha...haku nak tunjuk jalan pon haku tak gheti..
hurm petang ni nak berbuka apa ek~
hunybie

2 Comments:

  1. Edura Hanum said...
    wah..nie area yang soho kecik ke soho besar?
    hunybie said...
    kat area soho kecik..klo dari arah soho tu kedai tu ada kat belah kiri...pi la try makan kat sna..mmg puas ati la makan kat sna....

Post a Comment