Monday, April 9, 2012

 12 April 2012... 
that my due untuk bersalin...
da dekat da...
nerves campuq takut campuq excited sama dengan tak tahu nak kata apa da...
 so barang-barang untuk persiapan duk kat hospital haku da siapkan...
dari yang haku baca kat magazine, blog para bakal ibu, rakan-rakan, pesanan mak & mak mentua haku...
sume duk pesan yang barang-barang da kena siap sebulan sebelum due...
kena siap buh dalam beg..
so bila da sampai masa ye..
yakni tak semesti ye bersalin tym due tu...kang terawal 2,3 minggu sebelum due..
(oh...harap-harap tak la jadik kat haku)
haku juz boleh sambar je beg tu & trusss ke hospital..
jgn tym da nak terberanak la baru nak tercari-cari barang nak bawak ke hospital...
hehehe...ini adalah pesanan untuk diri sendiri yang really last-minute-person...

Checklist Untuk Mom-to-be

1. Buku Merah- bukan pasport cam dalam lagu bawa daku pergi tu taw~
2. Kad Pengenalan
3. Telefon Bimbit
4. 3 helai Baju / T-Shirt (better yang ada butang kat depan so senang nak menyusukan baby nanti)
5. 1 helai Stokin tebal
6. 2 helai Kain Batik
7. 3 helai maternity bra
8. 6 helai Seluar Dalam pakai buang
9. 1 set Peralatan Mandi  (berus gigi, sabun, syampoo, ubat gigi, sikat)
10. 1 helai Tuala Mandi
11. 1 pek Maternity Pad
12. Pad Biasa Extra Long
13. Tuala Muka
14. Selipar
15. Air Selusuh
16. Minyak Angin
17. Air Zam Zam
18. Makanan / Minuman (Milo, Kurma DLL)
19. Termos Air Panas
20. Beg Plastik
21. 1 helai Baju Sejuk
22. Sikat
23. 1 pek Breast Pad
 24. 2 helai tudung
25. 1 beg plastik (utk baju kotor)
26. bahan bacaan/magazine
27. kamera digital


Checklist Untuk Baby
1. 6 keping PampersNew Born
2. 4 pasang Baju baby
3. Minyak Yuyi  
4. Vicks
5. 1 paket Baby Wipes
6. 1 helai Tuala Mandi Bayi
7. 2 Sarung Tangan Bayi
8. 2 Sarung Kaki Bayi
9. 1 set Peralatan Mandi
10. Selimut
11. Lampin kain untuk Bedung baby
12. 2 helai Barut
13. Topi

Checklist Untuk Papa-to-be
1. original & photostat kad pengenalan suami
2. original & photostat surat nikah
3. duit.....ini wajib papa-to-be yang bawak...hikhik~


hurm..ini sume persediaan je..
moga bila masa & detik ye nanti dipermudahkanlah urusan kami oleh-Nya...
amin rabillalamin~

 hunybie

2 Comments:

  1. Edura Hanum said...
    hu...dok kalut2 kamera pun kena bwa ye kak?
    hunybie said...
    hahaha...wajib..nak ambik picca baby...klo ada video cam lg baguih..hikhik....

Post a Comment